Rozdíl ve fungování auta a organismu člověka

05.02.2013 10:09

 

VÍTE,  JAKÝ  ROZDÍL  JE  VE  FUNGOVÁNÍ  MEZI  AUTEM  A  ČLOVĚKEM? ...............ŽÁDNÝ!!!

Aby auto mohlo jezdit, musíme do něho nalít pohonné hmoty.

Aby člověk mohl fungovat, musí se mu poskytnout pohonné hmoty v podobě stravy.

Při jízdě autem vznikají, kromě tohoto, že díky pohonných hmot a daších tekutin nás doveze kam potřebujeme, odpadní látky, které odchází výfukem.

Při fungování našeho těla dochází během přijímání stravy k procesu tvorby energie a zároveň s každým takovýmto procesem vznikají odpadní látky, kterých se tělo zbavuje pomocí vylučovacích ústrojí.

Pokud autu budete dodávat nekvalitní pohonné hmoty, pak se rychle auto opotřebovává, dochází k zanesení částí motoru, k oxidaci, ke zhoršení funkčnosti automobilu.

Pokud tělu budete dodávat nekvalitní stravu, pak se také rychleji opotřebovává, dochází k zanesení celého organismu, protože tělo produkuje mnohem více odpadních látek, dochází ke větší oxidaci buněk, ke zhoršení a zpomalení fungování celého organismu.

Pak má tělo nedostatek kvalitních mikro- a makrosložek, jako jsou vitamíny, minerály, fytonutrienty, které jsou důležité pro snížení oxidace buněk a také mimojiné proti překyselení organismu.

Dále nekvalitní sacharidy, tuky, bílkoviny způsobují, že sice přijímáme kaloricky dostatek energie, která má tehdenci se spíše ukládat do tukových polštářků, ale pro výkon organismu to znamená přijem tzv. „PRÁZDNÉ  ENERGIE“, která tělo nedokáže tak podpořit a dát mu potřebnou sílu provést určité výkony.

Nedostatkem TEKUTIN a VLÁKNINY dochází ke zpomalenému odklízení odpadních látek z těla ven. Zpomaluje se chod ledvin, trávicího traktu, zpomaluje se metabolismus a také lymfatický systém.

Proto je velice důležité dát si práci s vyhledáváním KVALITNÍCH  POTRAVIN!!!

Kvalitní potraviny jsou sice dražší, ale potřebujete jich menší množství, dají vám více energie a vzniká méně odpadních látek!!!!!!!